Barend van Luyn

Barend van Luyn


Als advocaat is mr. Van Luyn begonnen in de civiele procespraktijk. De nadruk lag daarbij op ondernemingen. Van daaruit maakte hij de overstap naar Cleerdin & Hamer advocaten waar hij aanvankelijk terechtkwam in de zgn. ‘straatvechterspraktijk’ voor werknemers. Hij maakte naam met kort gedingen na ontslag op staande voet, het ongedaan maken van schorsingen en het bedingen van beëindigingsvergoedingen.

Langzaam maar zeker veranderde dat. Hij schikte meer en procedeerde minder. Werkgevers wisten hem steeds beter te vinden. De werknemers bleven, maar waren meer en meer van een ander kaliber dan in de begintijd. Nu heeft hij een evenwichtige praktijk waarin ondernemers en particulieren welkom zijn.

De kracht van mr. Van Luyn is dat hij academische kennis koppelt aan de dagelijkse praktijk. U krijgt niet alleen een goed onderbouwd juridisch stuk, u krijgt ook een oplossing aangereikt die werkt. Een snelle en praktische oplossing heeft de voorkeur boven jarenlang procederen.

Naast zijn werk als advocaat doceerde mr. Van Luyn aan professionals uit verschillende beroeps­groepen. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan. Hij is oud-voorzitter van het Gerard Hamer Instituut (GHI), lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), de Vereniging voor Arbeidsrechtadvocaten (VAAN), heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht met succes doorlopen (PALA)  en is zoals alle advocaten lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).