Stelen van de baas is de belangrijkste reden voor ontslag op staande voet

augustus 15, 2017

Jonathan Witteman, journalist van de Volkskrant, heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste redenen voor ontslag op staande voet. Voor zijn onderzoek heeft hij onder andere Jeroen Oskam geraadpleegd en gebruikgemaakt van zijn blog d.d. 3 februari 2017.

Het artikel is op 15 augustus 2017 gepubliceerd:  https://s.vk.nl/s-a4511167/?_sp=28175689-4c21-4ce0-b727-6143b1c9eaee.1502783271158

Witteman schrijft: “Stelen van de baas is met afstand de belangrijkste reden voor ontslag op staande voet in Nederland. Behalve diefstal (18 procent van de ontslaggevallen) leiden ook fraude en conflicten over de re-integratie van zieke werknemers (elk 12 procent) relatief vaak tot ontslag op staande voet. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant van alle 194 in de voorbije twaalf maanden gepubliceerde rechtszaken over ‘staande voetjes’. (…)

Werkgevers hebben er ook baat bij een rechtszaak te vermijden, want daarin trekken werknemers vaak aan het langste eind. ‘De rechterlijke toets voor ontslag op staande voet is heel streng’, zegt arbeidsrechtadvocaat Jeroen Oskam. ‘Een werknemer moet het heel bont hebben gemaakt wil het ontslag overeind blijven. Dit maakt het voor werkgevers riskant iemand op staande voet te ontslaan, zeker nu werknemers sinds twee jaar in hoger beroep kunnen gaan bij het gerechtshof als ze ongelijk krijgen van de kantonrechter.’ (…)

Voor werknemers zit er weinig anders op dan hun ontslag op staande voet aan te vechten, ofwel door te onderhandelen met hun werkgever, ofwel door naar de rechter te stappen, zegt Oskam. ‘Ontslag op staande voet is heel slecht voor je cv, je krijgt van de ene op de andere dag geen salaris meer en je bent in de ogen van het UWV ‘verwijtbaar werkloos’, waardoor je geen WW-uitkering krijgt. Dus alleen als een werknemer extreem kansloos denkt te zijn of al een andere baan heeft, zal hij zich bij het ontslag neerleggen.”

Bezint eer ge begint.